Regeringen snack och oförmåga riskerar hela samhällskontraktet!

Regeringen snack och oförmåga riskerar hela samhällskontraktet!

Det har varit känt för den initierade ganska länge att gängkriminaliteten har ökat år från år i Sverige. Men om man inte vill se det komma, då kan man gräva ned huvudet i sanden och läsa BRÅ:s rapporter litet som man önskar. Det har man också gjort. Och plötsligt brister det…

Annons

Det är ganska uppenbart att de senaste vänsterregeringarna inte ville se vartåt det barkade hän. Sambanden mellan hög invandring, brist på integration och grov kriminalitet är inget som har uppstått med migrantinfarkten 2015. Detta har gått att se tidigare – om man ville.

Nu är det svårt även för den mest inbitne verklighetsförnekare att påstå annat än att hög migration och grov kriminalitet hänger ihop. Man kan hitta på en massa förklaringar till det. Men faktum kvarstår. Och ändå händer inget. Trots att det finns lösningar!

Det går inte att prata på om ”högre straff” och ”fler fängelser”. Man måste strypa tillförseln av problemen – och problemen stavas massinvandring. Vilket – för tydlighetens skull – förstås inte är detsamma som att alla invandrare är problem.

En av de vettigaste och mest klarsynta socialdemokraterna som ofta tar upp om dessa frågor är Widar Andersson, numera politisk chefredaktör för Folkbladet (S) i Norrköping. Han skriver om hur regeringen står och stampar litet ängsligt kring gängkriminaliteten. Man twittrar om att man skall jaga mördare till ”världens ände” och berättar att man är ”förbannad” och ”beslutsam om att knäcka de kriminella gängen”.

Ändå fortsätter det som vanligt. Och med ett par veckors mellanrum har i år en polis skjutits ihjäl av en gängkriminell och två små lekande barn har skottskadats i en gänguppgörelse. Hur förbannad än Damberg är, hur beslutsam än Löfven säger sig vara, hur mycket än Johansson twittrar: Det blir bara värre!

Förbannade kan vi vara själva, som Widar Andersson skriver. Politikernas basuppgift är att lösa problemen och skapa säkerhet åt medborgarna. Det har de inte lyckats med. Därmed riskerar också samhällskontraktet att upphöra. Det är mycket allvarligt.

Och ingen är intresserad av att vänta i fem, tio år på att Morgan Johanssons ”förebyggande åtgärder” skall få stopp på skjutningarna. Sådant har vänstern ofta snackat om förr – det hjälper inte  – som vi har sett.

Annons

Christopher Jarnvall

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!