Kampen mot Nobelbygget på Blasieholmen – nu kommer boken!

Kampen mot Nobelbygget på Blasieholmen – nu kommer boken!

Björn Tarras Wahlberg är Sveriges kanske mest kände lobbyist. Nu senast stoppade han det horribelt fula Nobelcentrum på Blasieholmen. Om detta har han skrivit en bok, som kom ut i dagarna.

Annons

Under tio år var han framgångsrik lobbyist på SAF och var med om att stoppa löntagarfonderna. I 15 år var han sedan pådrivande VD för Skattebetalarnas förening och såg till att de närmast konfiskatoriskt höga inkomstskatterna sänktes.

Men den senaste stora striden gällde alltså den unika historiska miljön på Blasieholmen mitt i huvudstaden.

Socialdemokraterna och Moderaterna i Stockholm – med stöd av Nobelstiftelsen – ville till varje pris riva de gamla kulturhusen på Blasieholmen och bygga ett nytt ”bilbatteri” mitt i Stockholms känsligaste miljö. De backade inte ens för politiskt mygel och kringgick dessutom lagen.

Men bygget stoppades inför valet 2018, då en massiv folkopinion med stöd av den politiska oppositionen tvingade de stora partierna att backa. Vi intervjuade Tarras Wahlberg med anledning av boksläppet i Samtal med Samhället (Riks).

Om denna kamp har Björn Tarras Wahlberg skrivit boken ”Kampen om Nobelbygget. Så här får det inte gå till” (Pharos Media). Boken kan också fungera som en handbok i framgångsrik lobbying. Läs och lär!

”Mitt syfte är att sätta ljuset på denna klandervärda hantering så att vi aldrig mer ska behöva uppleva detta, för så här får det inte gå till.” Det skriver Björn Tarras Wahlberg om sin bok.

Christopher Jarnvall

Annons

 

Lyssna till intervjun i Samtal med Samhället (Riks):

 

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!