”Obehagligt att ropa om grymma och rasistiska vikingar!”

”Obehagligt att ropa om grymma och rasistiska vikingar!”

Den svenske diskuskastaren Daniel Ståhl tog nyligen guldmedalj i OS i Tokyo och blev så glad, att han utropade att han var en ”svensk viking”. Detta tyckte vissa var ett hemskt sätt att manifestera sin seger. Det framgår av en insändare i Nerikes Allehanda.

Annons

Under rubriken ”Smolk i guldbägaren när Ståhl hyllade vikingarna” ondgör sig en insändarskribent som kallar sig ”Respektera värdegrunden” över att Daniel Ståhl utropade ”I’m a Swedish Viking”.

Vederbörande debattör tyckte, att det var hemskt att Ståhl hyllade ”de grymma och rasistiska vikingarna, en epok i Sveriges historia vi helst vill glömma…”

Vidare tycker debattören att Ståhl – av svensk press – genast bör ”avkrävas en förklaring och en ursäkt för sitt beteende”.

”Det är många i Sverige, både infödda och nysvenskar, som känner ett stort obehag när de högerextremas hornprydda gunstlingar förs på tal. Även Friidrottsförbundet borde reagera på detta obehagliga tilltag.”

Det tycker alltså den anonyme debattören i Nerikes Allehanda, apropå diskuskastaren Daniels Ståhls guldmedalj och hans glädje över densamma.

Christopher Jarnvall

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!