Så small det till igen – men Johansson twittrar lugnt på…

Så small det till igen – men Johansson twittrar lugnt på…

Tre personer är allvarligt skottskadade i Kristianstad. Två män mellan 20 och 30 och en kvinna i 60-årsåldern. Tre yngre tonåringar har gripits. Hur länge tror ni att de sitter bakom lås och bom…

Annons

KvP har skrivit om ett Kristianstad i förfall. En idyllisk skånsk stad som – precis som alla andra gamla trivsamma svenska städer – numera har sina problemområden. Det är väl märkligt hur alla dessa problemområden bara ökar!

Människor som arbetar där ber en tyst bön varje dag de går till jobbet om att de skall överleva dagen. Och deras anhöriga är ständigt oroliga.

Människor som bor där är rädda för gängen som har tagit över, de fruktar för sina liv och sina anhöriga och hukar sig. Samhället har övergivit dem. Polisen har inte resurser och justitieministern twittrar mest.

Polisens rikstäckande statistik för maj, juni och juli visar drygt en skjutning per dag. Totalt 102. Resultatet är 16 döda och 28 skadade. Det har gått så långt att man inte längre itter rapportera eller läsa om alla.

Och det blir inte bättre, trots en del hoppfulla profetior. Statistiken varierar litet, men i huvudsak har det sett lika illa ut de senaste åren. Det har snarast blivit värre.

Och nu skall polisen skära ned, eftersom man har ett underskott på en halv miljard. Det kommer att gå ut över kampen mot gängkriminaliteten. NB Nyhetsbyrån skrev om det igår.

Och ansvarig minister – Morgan Johansson – twittrar mest och ägnar sig åt partipolitik. Försöker skrämmas med att konservativa politiker snart kan ta över hans stol i justitiedepartementet…

Annons

Skrämmas? Vi ser fram emot den dag då den lille odugligen får sparken och Sverige kan börja det långa och mödosamma arbetet med att bygga upp det vänstern har rivit ned under många år nu.

Men fram till den dagen kommer det att skjutas igen och igen och igen.

Christopher Jarnvall

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!