SD anmäler utrikesministern till KU: ”Allvarlig säkerhetsfråga”

SD anmäler utrikesministern till KU: ”Allvarlig säkerhetsfråga”

Utrikesminister Ann Linde hade häromdagen – utan att förstå det – ett samtal med två ryska komiker, som utgav sig för att vara oppositionella. Nu har samtalet fått säkerhetspolitiska konsekvenser. Sverigedemokraterna anmäler därför Linde till Konstitutionsutskottet.

Annons

Markus Wiechel (SD) sitter i riksdagens utrikesutskott. Han går nu i spetsen för att anmäla Ann Linde och menar att det som har skett visar på rejäla brister i UD:s säkerhetsarbete: ”Man måste verkligen tänka på vad man säger om man inte kan identifiera personer!”

Är det SD som anmäler eller en samlad opposition?

”Det är vi i SD som anmäler, men vi hoppas att Moderaterna och Kristdemokraterna instämmer i vår anmälan, för detta är allvarligt! Ann Linde har spelat Ryssland i händerna och detta skadar legitimiteten för oppositionen i Ryssland.”

Men hur allvarligt är det egentligen? Detta var väl mest en ”busringning”, ett skämt…?

”De här två personerna är nu relativt kända för sina pranks och det finns goda skäl att anta kopplingar till den ryska regimen. De har återkommande gjort saker som gagnar den ryska regimen – och nu har Sveriges utrikesminister blivit en bricka i deras spel. Detta påverkar naturligtvis Sveriges möjlighet att verka diplomatiskt.”

Markus Wiechel avslutar: ”UD och Linde har deltagit i ett politiskt spel som skadar Sveriges anseende. Därför är det viktigt att Konstitutionsutskottet nu får granska Ann Lindes agerande under samtalet men också hennes roll som högsta ansvarig för UD.”

Christopher Jarnvall

Annons
Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!