Regeringens och MP:s patetiska hattande!

Regeringens och MP:s patetiska hattande!

När beslutet om stopp för Cementa kom från mark- och miljööverdomstolen satte tydligen ett omfattande utredningsarbete igång inom departementen. Syftet var att minska risken för allvarliga samhällskonsekvenser. Men vilket otroligt hattande!

Annons

En analys som regeringen har beställt visar, att ett produktionsstopp i slutet av oktober kan få betydande konsekvenser för flera branscher på kort sikt. Inte minst inom bygg- och anläggningsindustrin. Regeringen konstaterar, att Sverige har fortsatt behov av cement…

Samtidigt som Socialdemokraterna försöker lappa och laga så gott det går sedan Miljöpartiet har saboterat för näringslivet på Gotland, fortsätter olyckan Per Bolund att agera som om han vore den som styr och ställer.

Cementas nuvarande tillstånd löper ut den 31 oktober och nu meddelar regeringen att man förbereder en tillfällig ändring i miljöbalken för fortsatt kalkbrytning inom ramen för det nuvarande tillståndet. Enligt Bolund kommer Cementa att kunna fortsätta bryta kalksten i ungefär åtta månader efter det att det nuvarande tillståndet har löpt ut.

Detta är ju patetiskt! Miljöpartiet brydde sig sannolikt inte om konsekvenserna för Gotlands näringsliv när man drev på i frågan. Samtidigt vill samma filurer att det byggs massor av bostäder för att husera alla immigranter – vare sig de kan betala för sig eller ej.

Och vad använder man för att bygga bostäder? Just det: Cement!

Detta måste ha gått upp för Socialdemokraterna när skadan redan var skedd och nu tvingas man vika ned sig. För andra gången idag. Man har även fått backa vad det gäller tolkarna från Afghanistan.

I båda frågorna har ledande oppositionspartiet som Sverigedemokraterna och Moderaterna drivit regeringen framför sig. I frågan om Cementa skriver Mattias Bäckström Johansson (SD) på twitter:

Annons

”SD har drivit på om just en tillfällig förlängning av drifttillståndet för Cementa för att undvika en akut kris, vilket nu även regeringen glädjande nog har beslutat sig för. Dock begränsar man det till 8 månader, där MP fortsatt är ett av de största hoten för svenska jobb.”

Så sant: Miljöpartiet är verkligen ett hot! Se till att de försvinner från riksdagen senast 2022!

Christopher Jarnvall

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!