”Det känns som ett hån mot våra förfäder som slitit för Sverige”

”Det känns som ett hån mot våra förfäder som slitit för Sverige”

Josefin Utas är samhällsdebattör och tidigare aktiv politiker i MED. Numera SlösO. Hon skriver om hur Sverige faller sönder inifrån. Hur vi slösar bort det land och det välstånd våra förfäder och -mödrar har slitit ihop och försvarat. Inlägget är ursprungligen publicerat på hennes FB-sida:

Annons

”När jag under sommaren har besökt försvarsmuseum har jag tänkt på alla människor som i det förflutna har offrat tid, kraft och sina liv på att försvara Sverige. På den envishet, stolthet och kämpaglöd som funnits.

Förut ansågs Sverige vara viktigt och värdefullt att bevara. Vi lade mycket gemensamma pengar på att försvara det som fanns här: människorna, vårt arv, det vi byggt upp och allt det som är bra här.

Idag kan vi konstatera att landet faller sönder inifrån i stället för genom attacker från yttre fiender.

Enklaver i landet växer. Människor lämnar områden och städer. Polisen klarar inte att upprätthålla lag och ordning. Grupperingar, inte sällan baserade på etnisk tillhörighet, har skaffat sig eget våldskapital och slåss om makten över platser och över ”handeln” med bland annat narkotika.

Uppgörelser sker på öppna platser med skottlossning och oskyldiga människor skjuts ner, även barn. Klaner övervakar ytor och gör egna trafikkontroller. Gäng rånar gamla och unga.

Vittnen till brott tiger av rädsla. Utländska personer som bedöms utgöra säkerhetshot och borde utvisas stannar ändå p g a att de inte ”går” att utvisa. Personer som dömts till fängelse får stanna fria ute för att de inte kan börja avtjäna sina straff direkt.

Hederskultur breder ut sig och kvinnor kontrolleras. I utsatta områden kan homosexuella inte leva öppet. Häromdagen kom en rapport från Göteborg stad om hur kriminella gräver sig i in den offentliga förvaltningen genom hot och påtryckningar och de anställda backar och hukar. Och så vidare…

Annons

Allt det här, och så mycket mer som händer, känns som ett hån mot våra förfäder som slitit så för Sveriges frihet och säkerhet. Vi har misslyckats kapitalt. Jag skäms å Sveriges vägnar.”

Bild: Privat

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!