”Människor lämnar Svenska kyrkan för att de är kristna…”

”Människor lämnar Svenska kyrkan för att de är kristna…”

Aron Emilsson (SD) är riksdagsledamot och sitter i Kulturutskottet. Han är också engagerad i kyrkofrågor – speciellt inför kyrkovalet den 19 september i år. De viktigaste punkterna för partiet inför valet är att verka mot förföljelsen av kristna liksom vandaliseringen av kyrkorummen – även i Sverige. Det handlar om att höja ambitionen till förmån för kyrkan och återskapa en kyrka som inte predikar socialdemokrati utan trosfrågor.

Annons

Vi behöver få många som går till valurnorna den 19 september och röstar. Det understryker Aron Emilsson. Sverigedemokraterna har mobiliserat, men behöver alla sina röster, så det är oroande när alltför många lämnar Svenska kyrkan. Och siffrorna oroar: Knappt 60 procent av Sveriges befolkning tillhör idag svenska kyrkan. Vad händer med vårt samhälle, som är så präglat av kristendomen, den dag endast en minoritet är med i kyrkan…?

Svenska kyrkans bör ägna sig mindre år vänsterpolitik och manifestationer för migranter eller klimatet och fokusera på förföljelse av kristna i världen – från Nordkorea till Mellanöstern. Man har ett särskilt ansvar gentemot kristna bröder och systrar världen. Det menar Emilsson. Och hans begriper inte heller hur det tydliga kärleksbudskapet i den kristna kyrkan ens kan jämföras med den politiserade och ofta våldsamma islam. Det är begripligt att många människor ser det som stötande när man tillåter minareter och böneutrop i Sverige.

Christopher Jarnvall

Lyssna till samtalet:

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!