När rötäggens ”rättigheter” spottar på lagens anda…

När rötäggens ”rättigheter” spottar på lagens anda…

Igår kavlades nyheten ut att rötägget Damir Al-Ali (nej, vi förmår inte kalla kräket något bättre) får skadestånd på närmare en miljon svenska skattekronor – trots att han kidnappade och grovt våldtog ett par kvinnor. NB Nyhetsbyrån skrev om detta igår.

Annons

Damir Al-Ali och hans bror Mohammad Al-Ali lurade med sig en kvinna ned i en källare i Malmö. Där hotades hon, bands fast, misshandlades grovt och våldtogs upprepade gånger. Våldtäktsmännen skall även ha bjudit in flera andra som kunde förgripa sig på den kidnappade kvinnan.

I närmare ett dygn pågick de grova övergreppen innan polisen kunde befria det stackars offret.

De både rötäggen Damir och Mohammad kom till Sverige som ”flyktingar” 2015 och fick uppehållstillstånd 2017. Damir Al-Ali hade dessutom ett track-record av grova brott bakom sig – bland annat en tidigare våldtäkt.

Kräket Damir Al-Ali dömdes till flera år i fängelse av både tingsrätt och hovrätt, men eftersom han var ung fick han förstås straffrabatt. Sedan ansåg Högsta Domstolen att han hade varit under 18 när han dömdes till fängelse – och då fick han även 840.000 i skadestånd.

Närmare en miljon kronor av svenska skattebetalarnas pengar.

Det stämmer säkert – enligt lagens bokstav – att rötägget Damir Al-Ali skulle få skadestånd i det här fallet. Trots de vidriga brott han har begått. Men sådant tar förstås inte domstolarna hänsyn till. Lagens bokstav är lagens bokstav. Och lagens anda har för länge sedan gått förlorad.

När lagens anda så fullständigt bespottas av en grov brottslings ”rättigheter”, då blir människor rasande. Då konstaterar vi helt enkelt att vi har fel lagar. De måste ändras! Just bu råder lynchstämning i Sverige. Och det är inte att undra på!

Annons

Damir Al-Ali och det andra rötägget Mohammad lär vi bli sittande med här i Sverige. Skall vi gissa att de kommer att fortsätta att begå grova brott? Eller tror ni att det är de här två bröderna som kommer att bidra till att ”rädda svenska pensioner” och ”ta hand om oss när vi blir gamla”?

På den här ledarsidan vet vi i alla fall exakt hur vi skulle vilja ta hand om både Damir och Mohammad.

Christopher Jarnvall

Bild och källa: Hovrätten över Skåne och Blekinge B 413-20.

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!