Skjutningarna ökar mot nytt rekord!

Skjutningarna ökar mot nytt rekord!

Igår hade vi fyra skjutningar i Sverige: Borås, Linköping, Göteborg och Stockholm. Det var nytt rekord under ett och samma dygn. Två män dödades i Tensta. Ingen är gripen. Sverige har enligt forskarna det värsta skjutvapenvåldet i Europa. Och Morgan Johansson står allt längre ifrån varje möjlighet att kunna bekämpa det.

Annons

Vårt land sjunker djupare och djupare ned i okontrollerade gäng- och fraktionsstrider, liknande dem som startade och höll igång inbördeskriget i Libanon 1975-90. Och nu ser ut att sänka landet igen. Sverige är inte så långt efter…

Sverige är sårbart. Vi har vaggats in i känslan av att vårt land är tryggt. Något så ofattbart som att vi skulle drabbas av ett inbördeskrig har människor i gemen – och även politiker och myndigheter – svårt att föreställa sig. Det tar tid att inse, att grov organiserad brottslighet faktiskt är ett hot mot samhället.

Freds- och konfliktforskaren Wilhelm Agrell, tillika professor i underrättelseanalys, varnade för Sveriges tillstånd redan 2019. Han såg framför sig risken med olika grupper som bekämpar varandra och en statsmakt som håller på att förlora våldsmonopolet.

Agrell skrev att det är ”den inre väpnade konfliktens dynamik som vi måste uppmärksamma och bekämpa om landet, det land som vi vill leva i, skall kunna räddas”. Samtiden har skrivit om detta.

Agrells analys stämmer väl överens med det som nu sker. Skottlossningarna börjar bli vardag. Media i allmänhet tar knappast längre notis om dem. Igår – måndagen den 16 augusti 2021 – slog Sverige alltså nytt rekord i antal skjutningar på ett dygn.

Och då har vi ändå exkluderat den årliga råbocksjakten som startade igår…

Men mainstreammedia rapporterade bara om Afghanistan igår. Och lille Morgan twittrar på. Det skall bli intressant att se vad han hittar på för att prata upp sakernas tillstånd inför valåret 2022.

Annons

Christopher Jarnvall

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!