Varför slogs ingen – bara gav upp?!

Varför slogs ingen – bara gav upp?!

Nu är det bara Afghanistan för hela slanten. Ingenting annat rapporterar svenska mainstream-media om. Trots att Sverige slår rekord i skjutningar.

Annons

Samtidigt kan vi fortfarande inte begripa hur en armé på 300.000 man bara kan lägga sig platt för 60.000 taffligt utrustade gerilla-talibaner.

Detta är ju ungefär samma proportioner som när Alexander den Store besegrade Perserkungen Dareios eller Caesar tryckte till gallerhövdingen Vercingetorix…

Helt ofattbart!

Jo visst, det amerikanska flygunderstödet hade Biden dragit bort… Men använd sabel och karbin, för tusan! Det hade räckt mot talibanernas AK-47:or.

I 20 år har USA och andra västländer – inte minst Sverige – pumpat in miljarder och åter miljarder (det talas om astronomiska summor) för att få ordning på Afghanistan. Sedan lägger sig hela gänget. Och presidenten fyller sin helikopter med cash och drar…

Och sedan berättar media om de elaka talibanerna. Ja, de är vidriga. Det såg vi redan för 25 år sedan. Men varför slogs ingen mot dem?! Ville man kanske rentav ha dem tillbaka?

I början av veckan rapporterade svenska media så gott som uteslutande om Afghanistan. Men inget sades om ett nytt svenskt rekord.

Annons

I måndags – den 16 augusti – sköts det mer än någonsin under ett dygn i Sverige. Och då har vi ändå exkluderar alla skott som föll under den årliga bockjaktspremiären…

I Borås, i Linköping, i Göteborg, i Stockholm… Överallt skottlossning. Två döda i Tensta. Blev det någon nyhet i svensk media? Nej, det noterades knappt.

Det är enklare att visa kaosbilder från Kabul än från haveriets Tensta hemma i Sverige.

Christopher Jarnvall

Bild: Försvarsmakten

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!