”Är detta en objektiv polis?”

”Är detta en objektiv polis?”

Polisen Nadim Ghazale i Borås har satt upp en SD-hatisk tavla i polishuset. Det är Sverigedemokraternas partilogga – blåsippan – som växer upp ur ett hakkors. Tavlan, som Ghazale har stoltserat med, har väckt starka reaktioner på flera håll. Också inom polisen.

Annons

Tidningen Samnytt skriver om polisen i Borås Nadim Ghazale, som den 12 juli fick sommarprata vid Sveriges Radio. Han har vid upprepade tillfällen spritt hatisk propaganda på sociala media – framför allt riktad mot Sverigedemokraterna och den konservativa sidan i Sverige.

Den 16 augusti 2017 skrev Nadim Ghazale på twitter bland annat att ”SD & andra rasistsvin” är ”förklädda nazister allihop”, de är ”problemet” och de är ”hotet”.

Den 16 januari samma år hade han skrivit på twitter: ”Att rösta på SD i missnöje mot de andra partierna är som att äta bajs för att man inte gillar maten”.

Han har sedermera – då han avslöjades – bett om ursäkt för dessa och andra inlägg på sociala media, men bilden på polishuset i Borås med blåsippan som växer upp ur hakkorset, som hängdes upp redan den 3 september 2018, fick sitta kvar.

Poliskollegor till Ghazale skall ha ställt frågan: ”Är detta en objektiv polis som dömer kollegor och andra i samhället för deras politiska tillhörighet?”

Lokalpolisområdeschefen i Borås Mattias Ramsö ville först inte svara på frågor om Gazalens SD-hatiska tavla. Men efter påpekanden idag har det visat sig att man har ålagt Ghazale att ta ned tavlan. Det säger källor till NB Nyhetsbyrån.

Christopher Jarnvall

Annons
Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!