KD:s utrikespolitiske talesperson: Ge alla afghaner uppehållstillstånd!

KD:s utrikespolitiske talesperson: Ge alla afghaner uppehållstillstånd!

Lars Adaktusson, KD:s utrikespolitiske talesperson, följer nu vänsterns politik och vill att alla afghaner som finns i Sverige och skall utvisas istället får stanna. Han går därmed emot partilinjen, när han säger att man måste ta hänsyn till ”de nya förutsättningarna”.

Annons

Det handlar om cirka 7.000 afghaner, som uppehåller sig i Sverige, inte skall få stanna i vårt land utan skall tillbaka till Afghanistan. Man kan jämföra med Österrike som fortsätter att skicka tillbaka illegala migranter till Afghanistan eller till upprättade migrationscentra bland landets grannar. Adaktusson öppnar nu för en felaktig signalpolitik, menar kritikerna. Han lär folk att ett ”nej” blir ett ”ja” om man bara klamrar sig fast.

I huvudsak handlade det om unga män som reste till Sverige för några år sedan och sedan åtnjöt den så kallade gymnasieamnesti som genomfördes. Men för att få stanna krävdes också att de fick arbete efter studierna. Det är väldigt få kvinnor och barn som har kommit. Ser man också bilderna från Kabul häromdagen, visas flyg fullastade med unga män. Var finns kvinnorna och barnen, undrar många…

Lyssna till samtalet:

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!