Bör Nadim Ghazale få vara polis?

Bör Nadim Ghazale få vara polis?

Kan polisen i Borås – Nadim Ghazale – verkligen få vara polis? Ja, den frågan ställer sig nu allt fler efter avslöjandet att Ghazale – som tidigare har beslagits med sina SD-hatiska tweets – har en tavla på sin kontorsvägg som visar hur SD:s partilogga blåsippan växer upp ur ett hakkors.

Annons

NB Nyhetsbyrån skrev om detta igår. Nadim Ghazales egna kolleger ifrågasätter nu hans lämplighet som polis. ”Är detta en objektiv polis?” Det frågar sig en kollega till den numera mediekände Ghazale. Han har så sent som i juli i år varit sommarpratare i Sveriges Radio. Men nu ifrågasätts alltså hans omdöme.

Efter det att den politiskt färgade tavlan på polisstationen i Borås avslöjades i dagarna, har även Ghazales chef Mattias Ramsö reagerat och beordrat att den plockas ned, vilket skall ha skett. Men alltfler bedömare som NB Nyhetsbyrån har varit i kontakt med ifrågasätter Nadim Ghazales lämplighet som polis. ”Var går gränsen för aktivister inom myndigheter när det gäller att agera partipolitiskt?” Det frågar sig en källa med koppling till ett annat konservativt parti.

Christopher Jarnvall

Lyssna till samtalet:

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!