Våldtäktsmannen fick nästan en miljon – offret fick 3.000 i skadestånd

Våldtäktsmannen fick nästan en miljon – offret fick 3.000 i skadestånd

Det uppmärksammade fallet med den syriske immigranten Damir Al-Ali, som fick 840.000 kronor i skadestånd för att han hade fått sitta för länge i fängelse, har fått en fortsättning. NB Nyhetsbyrån skrev om fallet. Hans och broderns våldtäktsoffer fick 3.000 kronor i skadestånd.

Annons

Petra, som kidnappades och våldtogs trodde att de skulle döda henne. Hon är kritisk till att samhället verkar vara helt oförmöget att stötta brottsoffren. Hon tycker att svenskt rättsväsende är ett hån mot kvinnor. Det skriver KvP/Expressen.

Justitieminister Morgan Johansson har visserligen till slut lovat att det skall bli förändringar, men detta är inte första gången han lovar något liknande och hittills har väldigt litet hänt.

Petra minns också hur våldtäktsmännen skrattade åt henne i rättssalen. Sedan förövarna har släppts fria har Petra också mött en av dem på sta’n i Malmö. Mannen, som kom till Sverige 2014 från Syrien, skulle ha utvisats enligt domen – men är ändå kvar i vårt land.

Petra tilldömdes ett skadestånd på 225.000 kronor från gärningsmännen, men hittills har kronofogden bara lyckats klämma 3.000 ur dem. Och de 840.000 som nu betalas ut går inte att röra. De får av tidsskäl inte utmätas av kronofogden, enligt lagen.

Petra är själv oerhört besviken och menar att den ”feministiska” vänsterregeringen är usel på att tillämpa jämställdhet, samt att den ”bara skyddar den brottsliga invandringen för att slippa få en rasiststämpel på sig”.

Morgan Johansson fick bråttom att lova åtgärder, men det har han lovat i ett par år nu och inget har hänt. Brottsofferjourens ordförande, den tidigare överåklagaren i Malmö Sven-Erik Alhem, anser att staten har agerat försumligt under lång tid.

Christopher Jarnvall

Annons
Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!