”Varför stöttar inte Socialdemokraterna sina egna kvinnor?!”

”Varför stöttar inte Socialdemokraterna sina egna kvinnor?!”

Helene Bergman är författare, journalist och feminist. Hon har jobbat i många år på bland annat Sveriges Radio. Hon har också startat feministiska radioprogram och var under flera år en av programledarna på ”Radio Ellen” på SR. Men idag är hon besviken på hur vänstern och feministerna viker ned sig för islamisterna i Sverige. Och hon är förfärad över hur politiken har smugit sig in i rättsprocesserna.

Annons

Bergman har skrivit boken ”Den politiska rättegången – kampen om yttrandefrihet”, som handlar om den politiska rättsprocessen mot den tidigare socialdemokratiska kommunstyrelseordföranden i Göteborg Ann-Sofi ”Soffan” Hermansson. ”Soffan” vågade ryta till mot partiets allians med islamisterna, fick sparken och drogs dessutom in i en rättsprocess. Bergman ser att många kvinnor petas bort från S på grund av att de vågar stå upp mot det muslimska förtrycket.

”Soffan” Hermansson fick inget offentligt stöd från Socialdemokraterna. Förlorar hon nu i hovrätten, menar Bergman, då har vi förlorat vår yttrandefrihet. Det visar att man inte får kritisera islam i Sverige. Bergman pekar på hur snett så kallade feminister har hamnat idag, hur fega många svenskar är vad det gäller att säga ifrån och hur utlämnade framför allt invandrarkvinnor har blivit på grund av denna rädsla att säga ifrån.

Christopher Jarnvall

Lyssna till samtalet:

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!