Österrike: Inga mer afghanska migranter!

Österrike: Inga mer afghanska migranter!

Österrike har runt 40.000 afghanska migranter i landet, vilket är den näst högsta siffran i Europa (efter Tysklands 148.000). Detta enligt Reuters. Nu säger man stopp. Förbundskansler Sebastian Kurz (ÖVP) säger till den österrikiska kanalen Puls 24, att man inte kommer att ta emot fler – trots talibanernas intåg.

Annons

NB Nyhetsbyrån har tidigare skrivit om att Österrike kommer att fortsätta att utvisa illegala migranter från landet.

Kurz tillträdde som förbundskansler 2017 och han hade då en betydligt mer restriktiv linje i migrationsfrågan än landet hade haft tidigare. Han säger, att han inte kommer att ändra på denna politik.

Den österrikiske förbundskanslern säger, att man har gjort vad man har kunnat för att förbättra situationen i Afghanistan, men nu får man konstatera att man inte kan styra överallt. Flyktingar från Afghanistan bör i första hand tas omhand i grannländerna. Det är Österrikes linje.

Sebastian Kurz menar, att Österrike inte skall ta emot fler migranter – snarare se till att fler flyttar hem igen. Österrike har redan bidragit mer än väl, menar han. Landet har tagit emot mer än motsvarande en procent av befolkningen under migrantvågen 2015.

Christopher Jarnvall

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!