Liljevalchs nya fula konsthall spräckte alla kalkyler – och nu regnar det in…

Liljevalchs nya fula konsthall spräckte alla kalkyler – och nu regnar det in…

Det regnar in i Liljevalchs konsthall och vatten droppar ner i närheten av ömtåliga konstföremål. Detta är helt normalt enligt konsthallens chef Mårten Castenfors. Förutom att det regnar in har byggnaden kritiserats för att bli alldeles för dyr samt alldeles för ful. Den har bl a utnämnts till årets fulaste nybygge 2020.

Annons

Denna månad invigdes den nya konsthallen och man har nu upptäckt, att det läcker in vatten i två utställningsytor. Konsthallens chef kallar det dock ”intrimningsmöjligheter”. Man är medveten om vattenläckorna, säger han.

Häromdagen upptäckte besökare, att byggnaden hade två vattenläckor. En läcka i en mindre sal vid fönstret och en annan i en skarv i övre salen, som tog in vatten när byggnaden utsattes för hårt regn för första gången.

Byggnaden, som är på 2.400 kvadratmeter, är skapad helt i betong och har planerats och byggts sedan 2013. Liljevalchs har tidigare uttalat sig om att byggnaden skall vara ett ”försvar för konsten” och ”stå emot det hårda klimatet”.

Enligt Mårten Castenfors finns det ingen risk att konsten kommer att få fuktskador. Han hoppas, att man kan åtgärda problemen inom någon vecka. Det skriver SVT.

Christopher Jarnvall

Bild: Skärmdump SVT

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!