Dansk press: Grattis Sverige till Löfvens avgång!

Dansk press: Grattis Sverige till Löfvens avgång!

”Sveriges socialdemokratiske statsminister Stefan Löfven har meddelat sin avgång till november. Grattis! Lycka till, Sverige. Löfven har varit en eländig statsminister. Faktiskt helt enastående inkompetent när det gäller den för landets ledare grundläggande uppgiften att värna om lag och ordning och garantera medborgarnas trygghet.” Det skriver danska Ekstrabladet.

Annons

Tidningen konstaterar vidare i sin hårda kritik, att det är Löfvens fel att Sverige på allvar har utvecklats till ett land av kriminella gäng. Priset för att vara en ”humanitär stormakt” som tidigare stats- och utrikesministern Carl Bild uttryckte det – har varit skyhögt. Och en majoritet i riksdagen har stått bakom politiken.

Den danska tidningen skriver vidare om förhållandena i Sverige: Likvideringar på öppen gata, en dödad polis för ett par månader sedan, getton där polis och brandförsvar inte kommer in… Och trots problemen har Sveriges ledarskap envist hävdat att kriminaliteten inte har med etnicitet och kultur att göra.

Man raljerar också med det som numera har blivit Löfvens mest kända yttrande: ”Vi såg det inte komma”. Extrabladet skriver, att ”alla utom regering och myndigheter fyllda av beröringsskräck såg det komma – för länge sedan”. Problemen sågs redan för 15-20 år sedan i problemförorterna till Stockholm, Göteborg och Malmö.

De etablerade svenska riksdagspartierna har också varit tondöva, vilket har lett till att Löfven – trots en borgerlig majoritet i riksdagen – har lyckats behålla makten. Men följden av att Sverige nu har blivit ett land fullt av kriminella gäng gör också att runt 20 procent röstar på Sverigedemokraterna.

Det enda goda man kan säga om Stefan Löfven, menar den danska tidningen avslutningsvis, är att han under sina sju år vid makten på ett tydligt sätt har visat hur naiv och självdestruktiv en politik är, där man inbillar sig att en allmännyttig välfärdsstat skall vara tillgänglig för hela världen…

Christopher Jarnvall

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!