70.000 afghaner tas till Tyskland

70.000 afghaner tas till Tyskland

Tyskland avser att hämta cirka 70.000 afghaner under en andra fas i den evakuering som pågår. Det sade den tyske utrikesministern Heiko Maas under ett besök i Turkiet. Det rapporterar den tyska tidningen Der Spiegel.

Den tyska tidningen skriver att det handlar om 10.000 afghaner som har arbetat för Tysklands insatsstyrka i Afghanistan. Därutöver handlar det om 1.600 journalister och aktivister, som skulle kunna ha anledning att frukta talibanernas hämnd.

Just siffran 70.000 får man om man sedan adderar de närmaste familjemedlemmarna. Heiko Maas säger, att man kommer att fortsätta att plocka folk till Tyskland i den mån man har varit ansvarig för dem.

Christopher Jarnvall

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!