Löfven trasslar in sig igen…

Löfven trasslar in sig igen…

I en intervju i Expressen trasslar Stefan Löfven som vanligt in sig och argumenterar på ett sätt som visar att han varken tänker till ordentligt eller faktiskt begriper den verklighet människor numera lever under i Sverige.

Annons

Han pratar om att 20 års brister i den svenska skattkistan skulle vara orsak till gängbrottsligheten. Förutom att det sambandet är helt taget ur den vänsterpolitiska luften, missar Löfven tydligen att Socialdemokraterna har suttit vid makten tolv av de senaste 20 åren…

Dessutom går sossarna nu också ut och berättar att de tänker sänka skatten… OK – gör de då detta i syfte att öka gängbrottsligheten…? Eller handlar det kanske om att man begriper att människor vill ha kvar mer av sin lön?

Löfven i sin lilla bubbla blir nästan generande. Han klarar också ut att han minsann inte skulle tveka att gå och vittna om han själv fick bevittna brottslighet på gatan. ”Det är viktigt att vittna”, menar han.

Men en kille som bor i ett palats mitt i Stockholm och har personskydd dygnet runt behöver naturligtvis inte leva under samma damoklessvärd som vanligt folk i problemförorten – vilka i princip skriver under sin egen dödsdom, om de vittnar mot gängen som har tagit över.

Stefan Löfven blir mest patetisk. Hans argumenterande kring brottslighetens orsaker faller platt och är lika dumt som argumentet att fler ungdomsgårdar skulle vara en lösning för att bli av med kriminaliteten.

Detta tjatande om ”socioekonomiska faktorer” och ”klassklyftor” är helt enkelt bara en taskig bortförklaring. De allra flesta fattiga människor begår nämligen inte brott.

Vad S-regeringen däremot måste börja göra är att hushålla med våra skattepengar och inte dela ut dem till kreti och pleti från hela världen. Då skulle de räcka till – även till ungdomsgårdar.

Annons

Socialdemokraterna måste välja: Skall vi upprätthålla välfärdssystemet måste vi sätta stopp för en okontrollerad invandring och endast acceptera dem som faktiskt bidrar till Sveriges BNP och bygger på vårt land. Alla andra – som är en belastning för vårt land – kan packa ihop sina saker och resa hem för gott.

Vad än Stefan Löfven försöker inbilla oss.

Christopher Jarnvall

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!