”Den psykiska ohälsan riskerar att öka med regeringens politik”

”Den psykiska ohälsan riskerar att öka med regeringens politik”

Julia Kronlid (SD) är riksdagsledamot och sitter i Socialförsäkringsutskottet. Hon konstaterar, att välfärdssystemen har säckat ihop under socialdemokratin till följd av regeringens andra prioriteringar. Människor far illa när de blir utförsäkrade och den psykiska ohälsan riskerar att öka, när resurserna läggs på annat. Om hon själv vore socialförsäkringsminister skulle hon fokusera på individen och göra sjukförsäkringen mer anpassningspar.

Annons

Kronlid har länge varit verksam med kyrkofrågor och hon arbetar hårt för att vi skall få tillbaka den gamla svenska kyrkan i en avpolitiserad form. Hon pekar på att socialdemokraterna och vänstern har politiserat kyrkan och gjort den socialdemokratisk. Men det är däremot en myt att SD skulle försöka skapa en sverigedemokratisk kyrka. Sverige har ett ödesval framför sig och det vore bra om alla som vill ha tillbaka den traditionella kyrkan faktiskt röstar den 19 september.

Julia Kronlid är engagerad i biståndsfrågor, men menar att Sverige måste hjälpa på plats. Det är direkt fel att människor skall ta sig genom ett tiotal säkra länder för att söka asyl i Sverige. Vi kan hjälpa betydligt effektivare och snabbare i krisens närområde, där de allra flesta som faktiskt behöver hjälp finns. Människor vill i grunden stanna i sin hembygd. Kristna vill heller inte att deras kultur skall utplånas helt i Mellanöstern genom att alla emigrerar…

Christopher Jarnvall

Lyssna till samtalet:

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!