Islamisternas massmord – idag för tjugo år sedan

Islamisternas massmord – idag för tjugo år sedan

De flesta av oss minns precis var vi befann oss och vad vi gjorde när vi först hörde om islamisternas attack och påföljande massmord den 11 september 2001. Tusentals oskyldiga civila dödades när de muslimska terrorister, som kapade fyra passagerarplan, flög in i World Trade Center i New York.

Annons

Ett tredje kapat flygplan flögs in i USA:s försvarshögkvarter Pentagon och ett fjärde – där kaparna blev övermannade av sin gisslan – störtade i Pennsylvania. Runt 3.000 människor dödades, 6.000 skadades och värden för minst tio miljarder dollar gick upp i rök. En stor del av de dödade var människor som omkom när de fångades i de översta delarna av norra tvillingtornet, som sedan kollapsade helt.

Den islamistiska attacken utfördes av 19 terrorister och ses som det största terrorattentatet hittills och det var den mest omfattande attacken på USA sedan japanerna anföll Pearl Harbor 1941. USA inledde senare under 2001 kriget mot terrorismen och slog till att börja med ut talibanregimen i Afghanistan, där al-Qaida då hade sin bas.

Idag, tjugo år senare, har USA precis dragit sig tillbaka från Afghanistan och lämnade därmed fältet fritt för talibanerna att återta makten i Kabul. Cirkeln tycks vara sluten, men kriget mot terrorismen lär fortsätta.

Detta är den moderna, militanta politiska islams rätta ansikte. Många muslimer i Mellanöstern har gärna i tid och otid lyft fram de europeiska korstågen under 11- och 1200-talen. Man vill hålla liv i minnet av dem för att underblåsa misstron mot de ”otrogna” i Europa och USA. Hur anakronistiska än korstågen ter sig för de generösa demokratier som ger islamisterna fristäder.

Västerlandet gör därför sannolikt klokt i att lyfta fram militant islam varje gång någon talar om ”fredens religion”. Freden? På vems villkor? Det är bara att fråga alla förföljda kristna som har tvingats fly från sin hembygd, där de har levt i tvåtusen år. Alla dem som har mördats kan vi ju inte fråga längre…

Vi måste lära oss läxan – och absolut inte tillåta att islamismen breder ut sig. Och vi skall minnas att alla islamister faktiskt är muslimer – även om alla muslimer förstås inte är islamister… Det finns all anledning att vara på sin vakt och förhindra varje aktivt steg islam vill ta in på västerländskt territorium.

Varenda gång en islamisk ”kulturförening” bildas i vårt land, varenda gång en moské projekteras – ja, då handlar det om att trampa in på vårt kulturella territorium och tränga ut oss andra. Det handlar om att etablera ett fenomen som vill erövra och omvända eller fördriva kristna, judar, hinduer eller buddhister. Det kanske talas om ”samförstånd” och ”dialog” så länge muslimerna är i minoritet – men den dagen de inte är det, då är det direktiv som gäller – inte dialog. Lita på det!

Annons

Om detta är så svårt att begripa för Svenska kyrkan, för vänsterpolitiker, för liberaler eller för vanliga människor som inte gör någon konsekvensanalys, räcker det med att titta på filmerna från de islamistiska massmördarnas framfart i USA den 11 september för tjugo år sedan.

Christopher Jarnvall

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!