Jimmie Åkesson: ”Islamister har inte i Sverige att göra!”

Jimmie Åkesson: ”Islamister har inte i Sverige att göra!”

Stor sommarintervju med Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson. Jag och min kollega Isabelle Eriksson träffade honom på hemmaplan i en vacker sensommarhage strax utanför Sölvesborg. Vi talade om Sverige, om det förestående valet 2022 och om tjugoårsminnet av det islamistiska terrorattentatet den 11 september 2001. Vad har hänt sedan dess?

Annons

Åkesson minns hur uppskakad han var när terrorattentatet skedde. Han tror att vi delvis är bättre rustade idag mot denna typ av attacker – samtidigt som islamismen äter sig in i vår vardag. Dessvärre har vi många i Sverige som hyser obehagliga uppfattningar om Sverige och svenskarna. Förhoppningsvis har våra myndigheter och Säpo kontroll på vilka det är. Men islamister har inte i Sverige att göra!

Jimmie Åkesson konstaterar att Sverige har blivit ett segregerat samhälle – framför allt kulturellt. Det skapar problem för alla. Han tycker också att det är en bra idé att – som danskarna nu gör – kräva att man utför vissa arbeten i utbyte mot bidrag. Men det bör inte inkräkta på marknaden. Inför valet 2022 ser Åkesson annars att lag och ordning, migration och vårdfrågor kommer att vara de dominerande frågorna. Migrationsfrågan hänger också ihop med de flesta problem vi måste lösa.

Christopher Jarnvall

Lyssna till intervjun:

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!