IS-terrorister i Sverige – tillbaka i radikala kretsar

IS-terrorister i Sverige – tillbaka i radikala kretsar

Av de runt 300 islamistiska terrorister från Sverige som anslöt sig till IS, tros cirka hälften ha återvänt. Inklusive de tre kvinnor och deras barn, som kom till Sverige för någon vecka sedan. Många IS-terrorister som har återvänt till Sverige är nu tillbaka i extremistmiljöer. Detta enligt Säpo.

”Det vi har sett är att många av dem som har återvänt finns kvar i miljöerna och har ungefär samma umgänge som tidigare. Men vi ser i nuläget inga avsikter att begå brott inom  ramen för den brottslighet som omfattas av vårt uppdrag.” Det menar Ahn-Za Hagström, senior analytiker vid Säpo.

Hon tillägger också, att många av islamisterna ingår ”mer allmänt” i kriminella kretsar som inte är ideologiskt motiverade. Detta enligt TT.

Christopher Jarnvall

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!