Exit Löfven

Exit Löfven

Idag ägde Stefan Löfvens sista partiledardebatt rum. Han kommer att avgå vid Socialdemokraternas kongress senare i höst. Det hör till god ton att man inte går så hårt åt en avgående partiledare i vederbörandes sista debatt och dessutom brukar de andra partiledarna dela ut presenter. Löfven fick en korv och en kokbok av Jimmie Åkesson.

Annons

Men egentligen borde man nog ha ansatt Stefan Löfven, som var ganska luddig och gärna talade om Polen och Ungern – men mer ogärna om Sveriges problem. Det blev mycket omtugg från tidigare år – inte minst om gängkriminaliteten som skall knäckas varje år – men likväl ökar år från år…

Det hade varit intressant att få Stefan Löfvens syn på sitt löfte om EU:s lägsta arbetslöshet – när Sverige idag ligger i EU-toppen vad det gäller just arbetslösheten. Och nära på 700.000 invandrare går utan jobb.

Det hade också varit intressant att få höra Stefan Löfven tala om vårdköerna som har fördubblats under hans mandatperioder. Skaran som väntar på operation har växt från tolv procent till 26 procent.

Det hade också varit intressant att höra Löfven redogöra för alla Sveriges problemområden och hur de breder ut sig. Han talar gärna om att vi numerärt får fler poliser – men aldrig om att antalet poliser per capita faktiskt sjunker. Inte heller hör vi om att det dödliga våldet ökar och att antalet uppklarade brott minskar.

Det finns över huvud taget mycket mer att anföra mot Stefan Löfven och hans regering. Man kan tala om den havererade skolan eller om de politiserade muséerna, om en gymnasieamnesti för 9.000 afghaner som har havererat, om raserat väljarstöd, om skattehöjningar på tiotals miljarder utan något mervärde…

Stefan Löfven har helt enkelt pratat mycket och uträttat litet och de här sju åren har varit nära nog katastrofala för Sverige. Han är förvisso en hygglig karl, framstår det som. Men han saknar helt briljans och ens förmåga att styra Sverige på ett acceptabelt sätt. Han gör sig helt enkelt bättre som korvgubbe än som statsminister.

Christopher Jarnvall

Annons
Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!