Skall försöka hitta någon att skåla med!

Skall försöka hitta någon att skåla med!

Jag gillar ju kaliforniska viner. De röda är kryddiga och mustiga och med mycket fatkaraktär. De passar till alla typer av vilt. Pinot Noir dricker jag gärna till stekt and. Cabernet Sauvignon plockar jag fram när det vankas klövvilt.

Annons

Nyligen testade jag tre av litet olika karaktär. De finns att få tag på, både på Systembolagets beställningssortimentet och ordinarie dito.

Kutch från Sonoma är en härlig Pinot Noir. Kryddig med mycket fatkaraktär. Man kan hitta både jordgubbar och skogshallon och litet nougat i det. Det kostar 299 kronor och har nummer 92429. Jag hade ätit stekt vildandbröst till. Men det funkar bra till gris och lamm också.

En billigare variant, men också mycket bra, är Noble Vines 667. Det är en Pinot Noir som också är kryddig till sin karaktär och har mycket fat i sig. Litet jordgubbar, körsbär och choklad därtill… Det blir ditt för 119 kronor och har nummer 6111. Fågel, gris eller lamm blir jättebra till.

Louis M Martini är ett härligt vin från Napa Valley. En fruktig Cabernet Sauvignon med mycket fat i sig. Här hittar man också svarta vinbär, plommon och choklad. Smakar det så kostar det dock: 299 kronor flaskan, nummer 6723. Perfekt till vilt eller lamm och nöt.

Det finns massor med fina USA-viner på Systembolaget just nu. Inte minst på beställning eller tillfälliga sortimentet. Passa på att botanisera inför hösten. Jag skall nu försöka hitta någon att skåla med och säger i övrigt smaklig spis!

Önskar er en fin fredagkväll!

Christopher Jarnvall

Annons

 

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!