”California Wines” – tasting 2021: Ett vinparadis!!!

”California Wines” – tasting 2021: Ett vinparadis!!!

Ni vet att jag gillar kaliforniska viner. Igår fick jag verkligen mitt lystmäte, när California Wines hade provning i Stockholm. Det var kul att komma igång efter Corona. Och mycket gott var samlat på ett och samma ställe.

Annons

Ett axplock av det jag testade:

De – ursprungligen – libanesiska bröderna Georges och Daniel Daou som förverkligade sin dröm om att skapa förstklassiga viner. Inte i Libanon utan i Kalifornien. Med mycket fransk inspiration.

Daou Reserve Cabernet Sauvignon 2018 är super! Det lovar jag. Lansering på Systembolaget med 600 flaskor i slutet av januari 2022. Missa inte det.

Daou Estate ”Soul of a Lion” 2018 är ett av de bästa vinerna gjorda på Cabernet Sauvignon som jag har smakat. Hösten 2022 kommer det till Systembolaget med 150 flaskor, är det sagt. Toppklass!

Sedan fanns förstås förstklassiga Santa Rita Hills från Brewer Clifton. Både deras Chardonnay och deras Pinot Noir. De går nog forfarande att få tag på av enstaka flaskor på Systemets tillfälliga sortimentet. Värt en mässa!

Men man kan inte prova kaliforniska drycker utan att ha med något från Russian River, med sina förnämliga viner av Pinot Noir och Chardonnay. Marimar Estate har sin ”Cristina” Pinot Noir på Systembolagets specialsortiment. Excellent!

Ja, så ni förstår att det var ”julafton” för mig igår…

Annons

Nu blir det något smarrigt i samma stil från källaren. Skål och trevlig fredagkväll!

Christopher Jarnvall

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!