Avhoppad socialdemokrat till islamistparti

Avhoppad socialdemokrat till islamistparti

Den avhoppade socialdemokraten Ibrahim Ben Alaya i Nyköping går över till det nybildade islamistpartiet Nyans, som den tidigare centerpartisten Mikail Yüksel startade. Det rapporterar Isabelle Eriksson på Riks.

Annons

Den avhoppade socialdemokraten kommer ursprungligen från Tunisien, varifrån han utvisades då han ansågs vara alltför extremt islamistisk. I Sverige har han varit missnöjd med att han inte fick det utrymme han krävde i S.

Socialdemokraterna i Nyköping menar dock, att han har fått utrymme efter röster. Han har inte hållits tillbaka utan har fått sitta med på flera ställen i kommunens S-politik. S förnekar att de skulle lyfta fram islamister.

Christopher Jarnvall

Lyssna till inslaget:

 

 

Annons
Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!