NB Nyhetsbyrån

22 miljoner till romska tiggare

2052DEB9-49F3-4202-8A70-E9BDF81E6F21

Christopher Jarnvall

- Publicerad 2022-05-10

Hur skall vi kunna lösa våra stora problem i samhället när vi inte ens lyckas lösa de små? Två romska kvinnor tillåts kasta skit på varandra på öppen gata i Stockholm. Detta dravel tillåts fortsätta år efter år. Riks har en film på händelsen.

Moderaterna gick till val 2018 på att stoppa tiggeriet i Stockholm. Men några månader senare godkände just Moderaterna att man istället knöt allianser med organisationer som gav romerna tillgång till det svenska samhällets förmåner. I budgeten låg 22 miljoner för ändamålet.

Tanken – om än naiv – var säkert att få bort tiggarna från gatan i utbyte mot att ge dem förmåner och pengar, men det lyckades inte så bra. Moderaternas ohederliga beteende noterades dock. Och kriminella gäng fortsätter att kontrollera tiggeriet och ta hand om intäkterna..

Christopher Jarnvall

Lyssna till inslaget:


Nyhetsbyrån – Nota Bene behövs i ett mediebrus och nyhetsflöde som alltmer kommit att präglas av värderingar och känslor. Vi har skapat NB för att göra urvalet av nyheter på sådana områden som är viktiga för samhällets uppbyggnad och fortlevnad.

Chefredaktör: Christopher Jarnvall
Ansvarig utgivare: Christopher Jarnvall
Kontakt: christopher@jarnvall.se
Curiositas AB © 2021