NB Nyhetsbyrån

Advokaterna blir mångmiljonärer på gängbrottsligheten – Viktor Banke toppar

DD20F45C-FACD-44F8-98C4-FABCA98DEAED

Christopher Jarnvall

- Publicerad 2022-01-06

Advokaterna som försvarar gängkriminella blir mångmiljonärer på grund av den ökande brottsligheten i Sverige. Advokatsamfundets tidigare generalsekreterare såg det förmodligen komma. Hon var en av de ivrigaste förespråkarna för massinvandring – en lukrativ verksamhet för medlemmarna.

Och det är ju heller ingen hemlighet att det är just folk med invandrarbakgrund som står för lejonparten av de grova brotten i vårt land. En guldgruva för advokaterna. Först tjänade man pengar på asylprocesserna, sedan tjänar man pengar på brottsligheten som har följt och växt i dess spår.

En av ”gangsteradvokaterna” är asylaktivisten Viktor Banke. Han toppar listan med elva miljoner i årsarvode. Det berättar Expressen. Fem advokater på en lista om 20 har fått årsarvoden på över nio miljoner.

Advokatsamfundets nya generalsekreterare Mia Edwall Insulander vill dock inte kommentera arvodena. Däremot tycker hon att det är ett bekymmer att ingen kvinnlig advokat hamnar på topplistan…

Det flesta av oss andra tycker nog att det är ett stort bekymmer att så mycket av våra skattepengar överhuvud taget försvinner ned i gangsteradvokaternas fickor.

När migranterna – 70 procent var män i vapenför ålder – vällde in över Sveriges gränser 2015, lovade Stefan Löfven och Socialdemokraterna att ”vinsten kommer längre fram”. Det var förstås advokaternas vinst Löfven och sossarna syftade på!

Christopher Jarnvall

Bild: Facebook


Nyhetsbyrån – Nota Bene behövs i ett mediebrus och nyhetsflöde som alltmer kommit att präglas av värderingar och känslor. Vi har skapat NB för att göra urvalet av nyheter på sådana områden som är viktiga för samhällets uppbyggnad och fortlevnad.

Chefredaktör: Christopher Jarnvall
Ansvarig utgivare: Christopher Jarnvall
Kontakt: [email protected]
Curiositas AB © 2021