NB Nyhetsbyrån

Annie Lööf: Jag har inte alls toppstyrt partiet!

4BE68EBE-AA98-442E-AB32-86BE28FD5FAB

Christopher Jarnvall

- Publicerad 2022-09-27

Det kokar i Centerpartiet sedan Annie Lööf meddelade efter valfiaskot att hon kommer att avgå som partiledare. Centern gjorde överlag ett dåligt val i Sverige och har även backat ute i kommunerna. Nu ser vi allt fler kritiska röster mot Lööf.

Lööf slår nu ifrån sig mot de interna avgångskraven. Detta sedan 20 C-politiker på olika nivåer nyligen gick  ut i debatten i SvD och ansåg att hela partistyrelsen måste ta sitt ansvar samt att valrörelsen var ett kollektivt misslyckande.

Centerns budskap upplevdes ofta mycket diffusa och intetsägande och huvudsyftet tycks ha varit att markera mot Sverigedemokraterna. Detta var uppenbarligen misslyckat, eftersom SD gick fram mest av samtliga åtta partier. Och C blev den stora förloraren.

När riksdagen öppnades i dagarna fick Lööf många frågor kring detta. Hon höll dock inte med och menade att alla hade fått tycka vad de ville och att alla partiets vägval var väl förankrade. Det skriver Omni.

Christopher Jarnvall


Nyhetsbyrån – Nota Bene behövs i ett mediebrus och nyhetsflöde som alltmer kommit att präglas av värderingar och känslor. Vi har skapat NB för att göra urvalet av nyheter på sådana områden som är viktiga för samhällets uppbyggnad och fortlevnad.

Chefredaktör: Christopher Jarnvall
Ansvarig utgivare: Christopher Jarnvall
Kontakt: christopher@jarnvall.se
Curiositas AB © 2021