NB Nyhetsbyrån

Är Löfven rasist nu?

9EB5D6CB-5397-474F-9AE7-45BAE454C2EC

Christopher Jarnvall

- Publicerad 2021-11-05

Äntligen blev vi av med Stefan Löfven. Magdalena Andersson kom istället. ”En kvinna”, jublade alla de som tycker att kön går före duglighet. Men skall man vara ärlig, är nog Andersson även dugligare än Löfven. Fast sossepolitiken lär bli densamma framöver. Och dessutom svänga av mot vänster, om man skall förstå kongressen rätt.

Och gamle Löfven sitter som föredetting och grubblar bekymrat över att man numera riskerar att bli kallad ”rasist” om man kopplar ihop integration och brottslighet. Det skriver Aftonbladet.

Så då är alltså Löfven rasist nu? För han har tillslut börjat koppla ihop dålig integration och brottslighet. Många år försent.

Jo, Löfven. som man bäddar får man ligga. Socialdemokraterna har – mer än några andra – skrikit rasist åt alla och envar som såg kopplingen mellan obefintlig integration, assimilation och brottslighet. Åt Moderaterna, åt Kristdemokraterna och – inte minst – åt Sverigedemokraterna.

Och nu har verkligheten kommit ikapp sossarna…

Inrikesminister Mikael Damberg har varit ängslig över att uppfattas som rasist om han skulle koppla ihop integration och brottslighet. Men Löfven tycker att ”debattklimatet är annorlunda idag”.

Jo tack. debattklimatet är annorlunda idag. Men det är inte Löfvens förtjänst. Han tillhör den ynkliga och fega opportunistiska skara som skrek rasist åt dem som vågade gå i frontlinjen för att ge Sverige en vettigare politik än den Göran Persson, Fredrik Reinfeldt och sedan Löfven öst över oss i två decennier.

Nu börjar Löfven efterkonstruera och skylla ifrån sig. Han har inget att vara stolt över – även om han inte har vett om att ångra något. Han är en patetisk figur som gott kan göra sin sorti med svansen mellan benen och sedan helst glömmas bort. Vilket sorgligt kapitel i svensk politisk historia!

Christopher Jarnvall


Nyhetsbyrån – Nota Bene behövs i ett mediebrus och nyhetsflöde som alltmer kommit att präglas av värderingar och känslor. Vi har skapat NB för att göra urvalet av nyheter på sådana områden som är viktiga för samhällets uppbyggnad och fortlevnad.

Chefredaktör: Christopher Jarnvall
Ansvarig utgivare: Christopher Jarnvall
Kontakt: [email protected]
Curiositas AB © 2021