NB Nyhetsbyrån

Bilden att islam är som en vanlig svensk frikyrka stämmer inte”

6B9199FA-863B-4282-B1F8-9A6397EA5876

Christopher Jarnvall

- Publicerad 2021-10-16

Ronie Berggren är statsvetare, USA-kännare och konservativ bloggare, författare och debattör. Han har följt George W Bush i dennes presidentvalskampanjer och han är väl insatt i vad som hände under Trump-eran.

Berggren berättar också om västvärldens brutala möte med militant islam den 11 september 2001 och vad det har betytt. Han har satt sig in i islam och muslimernas sätt att tänka och konstaterar att svenska politiker är naiva. ”Bilden att islam är som en vanlig svensk frikyrka stämmer inte”, säger han.

Ronie Berggren tror att de flesta republikaner fortfarande ser Trump som sin kandidat inför 2024 men han jämför också stilen mellan den ödmjuke Bush junior och den mer kaxige Trump. Dessutom gjorde Trump det stora misstaget att inte styra sina supportrar bättre vid Capitolium i vintras.

Christopher Jarnvall

Lyssna till samtalet:


Nyhetsbyrån – Nota Bene behövs i ett mediebrus och nyhetsflöde som alltmer kommit att präglas av värderingar och känslor. Vi har skapat NB för att göra urvalet av nyheter på sådana områden som är viktiga för samhällets uppbyggnad och fortlevnad.

Chefredaktör: Christopher Jarnvall
Ansvarig utgivare: Christopher Jarnvall
Kontakt: [email protected]
Curiositas AB © 2021