NB Nyhetsbyrån

Borgerlig ängslighet har givit sossarna makten

E382FFD6-C5AC-4B1F-BCBC-3E0D74122A35

Christopher Jarnvall

- Publicerad 2021-10-21

Nej, Sverigedemokraterna är inte rasister. Det kan vi slå fast och det finns absolut inget i deras partiprogram som pekar åt det hållet. Och nyligen medgav toppmoderaten Elisabeth Svantesson att hon inte alls tycker att SD är rasister, trots att hon tidigare har sagt det. Så kan vi då få slut på denna slentrianmässiga politiska mobbing!

Alla politiska partier har en historia. SD har sin och den sticker egentligen inte ut mer än vad exempelvis Centerpartiets (Bondeförbundets) eller Socialdemokraternas eller Vänsterpartiets (kommunisternas) gör. Snarast mindre. Men av någon anledning har vänstern fått hjälp av en feg borgerlighet att sätta narrativet kring SD.

Nyligen gav centerpartisten Martin Ådahl luft åt sina åsikter utan att behöva belägga dem: ”SD är lika rasistiska nu som för fem år sedan”. Detta fångades förstås upp av twitterpolitikern Annika Strandhäll (S) som – också utan att krävas på motivering – tackade Centern för att de var ”glasklara”.

Och ute i kommentarerna på sociala media ser man liberala moderater som fortfarande hyllar ”öppna hjärtan” och – i kölvattnet av Elisabeths Svantessons avbön – nu funderar på att lämna partiet. Eller redan har gjort det. På grund av ett narrativ som vänstern har gjort allt för att nöta in hos alla som kommit i vägen för deras propaganda.

Den svenska borgerligheten och Moderaterna i synnerhet har gjort ett ynkligt intryck de senaste åren. Vänstern har fått sätta agendan och ängsliga borgare (det finns såklart flera lysande undantag) har bidragit till att vi har fått genomlida många onödiga år av destruktiv vänsterpolitik. Visst är det bra att Moderaterna nu äntligen har växt ifrån mobbarstadiet, men de förlorade åren är många och långa.

Fredrik Reinfeldt hade kunnat gå i spetsen för Moderaterna och regera vidare 2014. Han hade fått stöd av SD. Men i god tid före valet målade Moderaterna in sig i ett hörn och meddelade alla väljare att de aldrig skulle samarbeta med Jimmie Åkesson och hans parti. Och sedan stack Reinfeldt med svansen mellan benen på valnatten.

Den borgerliga ängsligheten har räddat en allt mer havererad vänster från totalt skeppsbrott. Vad skulle det vara bra för?! Det är gott och väl att Elisabeth Svantesson äntligen kom ut rätt och medgav att hon var fel ute tidigare. Men hon är samtidigt ett sorgligt exempel på hur man under många år har fungerat som vänsterns nyttiga idiot.

Nu får vi hoppas att man äntligen lägger dumheterna och mobbandet till handlingarna och målmedvetet arbetar för att vi skall få ett regeringsskifte. För ett sådant behöver vi och det kommer inte att bli verklighet utan Sverigedemokraterna.

Christopher Jarnvall


Nyhetsbyrån – Nota Bene behövs i ett mediebrus och nyhetsflöde som alltmer kommit att präglas av värderingar och känslor. Vi har skapat NB för att göra urvalet av nyheter på sådana områden som är viktiga för samhällets uppbyggnad och fortlevnad.

Chefredaktör: Christopher Jarnvall
Ansvarig utgivare: Christopher Jarnvall
Kontakt: christopher@jarnvall.se
Curiositas AB © 2021