NB Nyhetsbyrån

Boris Johnson lovar Sverige allt stöd

EFFFBC9E-213F-4D71-AA00-F561485E064A

Christopher Jarnvall

- Publicerad 2022-05-11

Storbritanniens premiärminister Boris Johnson lovar att landet kommer att ge Sverige hjälp om man begär detta vid ett angrepp. Han har sagt det tidigare och bekräftar nu detta vid ett besök i Sverige. Det skriver TT.

Magdalena Andersson säger sig vara glad för att den brittiske premiärministern har kommit till Harpsund för att skriva under den politiska solidaritetsförklaringen. Det handlar initialt om en bilateral försäkran, där Sverige och Storbritannien åtar sig att undsätta varandra med bland annat militära medel.

Det nya avtalet är en direkt följd av Putins angrepp mot Ukraina och Sveriges funderingar kring ett NATO-medlemskap. Det innebär även att Sverige och Storbritannien kan utbyta underrättelseinformation och teknologi. Johnsson reser efter mötet i Sverige vidare till Finland för liknande samtal.

Christopher Jarnvall

Bild: Wikipedia


Nyhetsbyrån – Nota Bene behövs i ett mediebrus och nyhetsflöde som alltmer kommit att präglas av värderingar och känslor. Vi har skapat NB för att göra urvalet av nyheter på sådana områden som är viktiga för samhällets uppbyggnad och fortlevnad.

Chefredaktör: Christopher Jarnvall
Ansvarig utgivare: Christopher Jarnvall
Kontakt: christopher@jarnvall.se
Curiositas AB © 2021