NB Nyhetsbyrån

Bort med Johansson – annars blir det aldrig ordning!

FB77DC0C-0D7D-4318-B36F-CD5650A0479B

Christopher Jarnvall

- Publicerad 2022-06-13

Morgan Johansson malde på i söndagkvällens debatt mot Liberalernas Johan Pehrson. Att bekämpa kriminaliteten är inte gjort in en ”handvändning”. Nej, men har man ställt till det får man ställa till rätta! Eller snarare: Låt någon annan göra det!

Att ställa tillrätta kommer Johansson och hans sosseregering aldrig att klara. Trots att de tjatar om fler poliser än någonsin, hårdare straff än någonsin och vi tar också fler kriminella än någonsin …

Att vi numerärt sett har fler poliser spelar ingen roll när befolkningen växer fortare. Dessutom tjänstgör bara hälften av kåren på fältet och har en värdelös ledning och tandlösa lagar som inte ger dem ordentliga befogenheter.

Hårdare straff? Om man höjer straffskalan från sex till nio månader på ett svenskt fängelse med högre standard än många vandrarhem – tror någon att det hjälper?

Tar fler kriminella? OK – men släpper man dem efter några timmar igen är det knappast lönt. Vi har en värdelös lagstiftning som gör oss helt utlämnade till brottsligheten.

Johansson är helt fel man att leda arbetet mot de kriminella gängen. Utan att han nog egentligen begrep det avslöjade han i Agenda igår – igen – hur otroligt tandlös han och hans regering är.

Och så tjatet om sociala insatser… Man har öst sociala insatser över dessa problemområden i decennier. Har det hjälpt? Nej. Hur många mer miljarder skall man satsa? Kommer det att hjälpa? Nej. Hela åtgärdsprogrammet sågades av en forskare strax innan Johansson och Pehrson kom in på scenen.

Dagens socialpolitiska åtgärder är verkningslösa för att bekämpa brottslighet. De kan möjligen fungera som arbetsmarknadspolitisk åtgärd för att kunna anställa mängder av socialarbetare för offentliga medel och därmed hyfsa arbetsmarknadsstatistiken.

Samhällsdebattören Jens Ganman, som så ofta briljant i analysen, får för övrigt till det:

”Mest fascinerande är ändå tron att de politiker som ställt till detta elände ska kunna lösa problematiken. Jag tror vi måste inse att hela systemet är trasigt och att det måste göras om från grunden. Asylpolitiken, kriminalpolitiken, integrationspolitiken…”

Så är det. Vi kan inte ha kvar politiker som hela tiden har gjort fel och tro att de skall kunna ställa allt till rätta igen. Gör om, gör rätt!

Christopher Jarnvall

Bild: Skärmdump SVT


Nyhetsbyrån – Nota Bene behövs i ett mediebrus och nyhetsflöde som alltmer kommit att präglas av värderingar och känslor. Vi har skapat NB för att göra urvalet av nyheter på sådana områden som är viktiga för samhällets uppbyggnad och fortlevnad.

Chefredaktör: Christopher Jarnvall
Ansvarig utgivare: Christopher Jarnvall
Kontakt: christopher@jarnvall.se
Curiositas AB © 2021