NB Nyhetsbyrån

Bra Glenn Hysén! Sverige behöver fler av din kaliber – inte bara på fotbollsplanen!

F9EDB723-22D2-4EC1-B30E-938CC0DECEA4

Christopher Jarnvall

- Publicerad 2022-04-14

Nu härjar vänstern med sitt näthat och sin propaganda. Ni vet – det där ”goda” hatet som är OK. Just för att det är så politiskt korrekt och fint. Det där fina hatet som mobbarna i den vänsterpolitiska sandlådan gärna plockar fram mot den som inte faller in i ledet och tycker som de. Den legendariske fotbollsspelaren Glenn Hysén är nu måltavlan.

Glenn Hysén har nämligen ”kommit ut” som Sverigedemokrat. I alla fall berättade han att han tänker rösta på SD ch Jimmie Åkesson.

OK, vad är problemet? Hysén är i gott sällskap – en femtedel av den svenska valmanskåren röstar SD…

Men reportern Sebastian Mattsson på Expressen var snabbt ute på twitter och började hata Hysén: ”Väntat men väldigt trist”, skriver han – och även om det som mobbaren Mattsson sätter på pränt kanske inte är så farligt, är väl Glenn Hysén faktiskt i sin fulla rätt att rösta hur han vill utan påhopp?! Det får man i en demokrati.

Men se det tycker inte Sebastian Mattssons hatiska svans: ”Verkligen trist. Kan man kanske ringa till Premier League och fråga om de kan radera Glenn ur historieböckerna?” Det skriver en.

”Har en son som är gay och röstar på ett parti som vill förbjuda prideflaggor. IQ? Not som much…” Skriver en annan, som till och med lyckas krysta ur sig några engelska ord. Och förövrigt: Källa på att SD vill förbjuda prideflaggor, tack…

”Har liksom ingen berättat för honom att SD är rasister (och att rasism är dåligt)?” Undrar någon fyndig vänsterkrabat som riktigt fick till det. Gärna källa på det där med att ”SD är rasister” tack…

”Glenn Hysén ansluter till partiet grundat av nazister…” Slänger någon slentrianmässigt ur sig utan att ha koll. Vederbörande har väl bara hört vad hatvänstern har rabblat i åratal.

Och sedan kommer föraktet från Sveriges begåvningsreserv:

”Inte direkt oväntat nej, tidigare lama bortförklaringar till trots. Lagom korkad, lågutbildad, äldre svensk man som är ’ointresserad av politik’ men tycker att ’Jimmie pratar så vanligt folk begriper’, GH är själva sinnebilden av den sverigedemokratiske väljaren.” Det skriver en liten vänsterkille.

”Jag tror Glenn inte är kapabel att förstå vad det handlar om. Han borde fortsätta läsa Kalle Anka.” Det skriver en annan filosofisk liten vänstermänniska som har svårt med ordföljden i en enkel mening.

”En fin karriär vänds till bajs.” skriver ytterligare en intellektuell höjdare.

Och så där tuggar det på…

”Gå och spela banjo nån annanstans så är du snäll”, svarar Expressenjournalisten Sebastian Mattsson. Inte till sin egen hatsvans utan till dem som försvarar Glenn Hyséns rätt att i demokratin Sverige rösta på vilket parti han vill.

Så var det med dessa vänsterdemokrater med ”rätt” värdegrund…

Men de flesta av oss tycker nog faktiskt att det är snyggt att Hysén vågar säga sin demokratiska mening i ett land och ett etablissemang som helst vill begränsa yttrandefriheten till dem med ”rätt värdegrund”. Passa er, alla avvikare. Annars kommer vänsterns hatsvans och tar er!

Den här Sebastian Mattsson är en mobbare på dagisnivå som tillsammans med sin hatsvans kastar sig över någon som vågar stå upp för sin åsikt. En ledare för ett gäng papperstigrar som aldrig hade problem med att mainstream-media satt och gullade med leninisten Sven Wollter – men hatstormar mot en fotbollslegend som vågar ställa sig till höger.

Hysén har förstått vad klockan är slagen. Han har sett barndomens Biskopsgården falla ihop till ett av Göteborgs problemområden. Ett sådant vi har åtskilliga av i Sverige numera för att sådana som Sebastian Mattsson på Expressen och hans dagiskompisar i hatsvansen inte ”såg det komma”.

Bra, Glenn Hysén! Svwrige behöver fler som du – inte bara på fotbollsplanen!

Christopher Jarnvall


Nyhetsbyrån – Nota Bene behövs i ett mediebrus och nyhetsflöde som alltmer kommit att präglas av värderingar och känslor. Vi har skapat NB för att göra urvalet av nyheter på sådana områden som är viktiga för samhällets uppbyggnad och fortlevnad.

Chefredaktör: Christopher Jarnvall
Ansvarig utgivare: Christopher Jarnvall
Kontakt: christopher@jarnvall.se
Curiositas AB © 2021