NB Nyhetsbyrån

Britterna utvisar kriminella migranter – Sverige låter dem stanna

50648F27-CDBB-43A7-90FB-C8DF2B43A361

Christopher Jarnvall

- Publicerad 2022-01-09

Journalisten Rolf Söderlind är sedan många år bosatt i Storbritannien. Han har jobbat en stor del av sitt liv för utländska media – bland annat Reuters – och är inte imponerad av svenska journalistkolleger i jämförelse med omvärldens.

Nu har också Storbritanniens regering satt ned foten vad det gäller att utvisa kriminella migranter, som inte har i landet att göra. Detta också som ett led i migrationskonflikten med Frankrike. Aktivistiska människorättsadvokater har ofta hävdat ”familjeskäl” för att de skall få stanna, men nu ser vi en förändring.

I Sverige har man inte kommit alls så långt och här låter vi fortfarande kriminella element stanna i landet – trots att de borde utvisas. Söderlind ser hur media och advokater – inte minst i Sverige – har pressat på från vänster och omöjliggjort nödvändiga politiska beslut.

Christopher Jarnvall

Lyssna till samtalet:


Nyhetsbyrån – Nota Bene behövs i ett mediebrus och nyhetsflöde som alltmer kommit att präglas av värderingar och känslor. Vi har skapat NB för att göra urvalet av nyheter på sådana områden som är viktiga för samhällets uppbyggnad och fortlevnad.

Chefredaktör: Christopher Jarnvall
Ansvarig utgivare: Christopher Jarnvall
Kontakt: [email protected]
Curiositas AB © 2021