NB Nyhetsbyrån

Bröderna skar halsen av systern – hon levde för västerländskt…

C2031A01-7CD5-447B-9EC9-74C792313A37

Christopher Jarnvall

- Publicerad 2021-12-31

I Tyskland åtalades i veckan två afghanska bröder för mordet på en syster. De tyckte att systern levde alltför västerländskt och dödade henne därför. De lurade sin storasyster till ett möte, där de ströp henne och skar halsen av henne. Det skriver AP.

Efter mordet, som ägde rum i Berlin, stoppade de afghanska bröderna – Sayed H och Seyed H – ned liket av systern i en resväska och tog tåget till Bayern, där hon grävdes ned.

Åklagaren riktar nu in sig på att de mördande bröderna ansåg att systerns sätt att leva stod i strid med deras heder och moral.

Dessutom var de båda mördande afghanska bröderna extra förargade över att systern hade skilt sig från mannen, med vilken hon hade varit gift sedan hon var 16 år. Mannen hade misshandlat henne och hon hade sedan gått in i en ny, frivillig relation. Men detta bidrog alltså till hennes död.

Christopher Jarnvall


Nyhetsbyrån – Nota Bene behövs i ett mediebrus och nyhetsflöde som alltmer kommit att präglas av värderingar och känslor. Vi har skapat NB för att göra urvalet av nyheter på sådana områden som är viktiga för samhällets uppbyggnad och fortlevnad.

Chefredaktör: Christopher Jarnvall
Ansvarig utgivare: Christopher Jarnvall
Kontakt: [email protected]
Curiositas AB © 2021