NB Nyhetsbyrån

Carl Jan: Detta är Champagne för nyår!

F5644E0D-FCDC-4760-AC6E-54701DF01F5C

Christopher Jarnvall

- Publicerad 2021-12-30

Samtal med Samhället besöker professorn i måltidskunskap, krögaren och vinkännaren Carl Jan Granqvist i dennes magnifika vinkällare Grappe i Stockholm. Vi talar om hans speciella karriär, vi provar Champagne och Granqvist berättar om vilket bubbel som gör sig bäst på nyår.

Carl Jan Granqvist räddade Grythyttans idylliska lilla trästad från 1600-talet och värdshuset från rivning på 1970-talet. Han drev sedan verksamheten och gjorde den känd över hela landet. Idag drivs Grythyttan av Spendrups, men Granqvist finns kvar i trakten och bor på Saxå herrgård.

Förutom att Granqvist är en framgångsrik krögare och vinkonnässör har han skrivit flera böcker om måltiden och vinet. Han är även känd från På Spåret, Let’s Dance och flera andra TV-program. Idag driver han framför allt verksamheten på Grappe och Saxå men tycker även att Jimmie Åkesson borde bjudas in till Nobelfesten.

Christopher Jarnvall

Lyssna till samtalet:


Nyhetsbyrån – Nota Bene behövs i ett mediebrus och nyhetsflöde som alltmer kommit att präglas av värderingar och känslor. Vi har skapat NB för att göra urvalet av nyheter på sådana områden som är viktiga för samhällets uppbyggnad och fortlevnad.

Chefredaktör: Christopher Jarnvall
Ansvarig utgivare: Christopher Jarnvall
Kontakt: christopher@jarnvall.se
Curiositas AB © 2021