NB Nyhetsbyrån

Därför har Sverige elbrist idag – och det blir värre

702C21E7-71C2-4478-81B7-719C844228C4

Christopher Jarnvall

- Publicerad 2021-12-04

Politikerna på vänsterkanten driver på Sverige in i ett allt större elberoende – samtidigt som kärnkraften stängs ned och man närmast desperat vill bygga ut vindkraften, som dock inte ger önskad effekt. Detta gör att elen idag är rekorddyr.

Den oberoende kärnkraftsexperten Peter Rudling menar, att elen kommer att bli ännu dyrare framöver och det enda sättet att återskapa normala nivåer är att bygga ut kärnkraften. Dock är det i det närmaste omöjligt att återstarta nu redan nedlagda reaktorer. Msn måste bygga nytt och det tar runt fem år.

Problemen accentueras genom att framför allt även Tyskland lägger ned sin kärnkraft, men även den tyska kolkraften avvecklas. Det gör att tillgången på elproduktion minskar, samtidigt som efterfrågan ökar. Vi reder ut de problem Sverige står inför.

Christopher Jarnvall

Lyssna till samtalet:


Nyhetsbyrån – Nota Bene behövs i ett mediebrus och nyhetsflöde som alltmer kommit att präglas av värderingar och känslor. Vi har skapat NB för att göra urvalet av nyheter på sådana områden som är viktiga för samhällets uppbyggnad och fortlevnad.

Chefredaktör: Christopher Jarnvall
Ansvarig utgivare: Christopher Jarnvall
Kontakt: [email protected]
Curiositas AB © 2021