NB Nyhetsbyrån

De små stegens indoktrinering

0CEB2F8B-64AF-4507-831D-471CD8091E0D

Christopher Jarnvall

- Publicerad 2019-12-29

Vi märker det inte så lätt, men steg för steg påverkas vi. Det handlar om ’värdegrund’ och en sådan – i någon form – bör finnas i ett samhälle för att det skall fungera. Frågan är bara vad det är för värdegrund vi vill ha. Och vad blir konsekvenserna?

Greta Thunbergs ’klimatopinion’? En rörelse som egentligen är en plattform för en militant vänster, som har förlorat slaget om migrationen. Nu har de hittat en annan fråga att sätta tänderna i. Ungefär som när islamister använder Miljöpartiet för att driva frågor om ’mänskliga rättigheter’ (för islamister).

’Klimatfrågan’ handlar egentligen om att omfördela makten i världen från USA och Europa till fattigare delar av Jorden. Men är det någon (mer än en omtöcknad vänster) som tror att världen blir bättre och renare av att länder som idag tar ett minimum av miljöansvar får utrymme att expandera ännu mer?!

Julvärden i SVT plockar ned svenska flaggor ur julgranen. Ett förment barndomstrauma, kanske… Men SVT på julafton är fel forum att bearbeta det. Signalen blev: Bort med svenska flaggan ur granen!

Barnprogrammen på 1970-talet var ökända. ’Ville, Valle och Viktor’ valde sina ämnen med omsorg. Kapitalet var den onde, arbetaren den gode. Ägandet skulle vara kollektivt. Då och då poppade även ledmotiv upp ur ’Farfars praktiska råd’: ’Bolsjevism – se vidare jämlikhet’.

Många begriper inte opinionsbildningens och indoktrineringens psykologi. Det handlar om små steg. Små verkningsfulla steg. Som bränner sig fast. Ständigt. ’Droppen urholkar stenen – icke genom kraft, utan genom att ofta falla’. Det visste redan romarna.

Det märkliga är då, att folk som borde begripa bättre fortfarande tror, att PR-kampanjen bakom Thunberg bara handlar om klimat. Och att Marianne Mörcks nedplockade svenska flaggor bara var ett sätt att reta den döde fadern i hans himmel. Nix, så fungerar inte världen och propagandan!

Små subtila signaler har alltid fungerat. Någon har snörpt på munnen, dragit ’fascist’-kortet och påmint om ’värdegrund’. Eller – det minns ni säkert – så sade någon amper viktigpetter: ’Du skall inte ställa grupp mot grupp’, när man frågade sig varför vissa fick bidrag från dag ett, men pensionärer levde på existensminimum.

Det fungerar inte längre. Proppen har faktiskt gått ur, även om vänstern utkämpar en desperat kamp om ett krympande territorium. Men de har förlorat problemformuleringsinitiativet. Vad nu det kan vara värt. Skadan är ju redan skedd…

Spåren efter vänsterns politiska utsvävningar är tyvärr mindre subtila och vi var så indoktrinerade, att vi inte vågade säga ifrån:

Stora delar av Sverige är idag mer eller mindre obeboeliga på grund av den grova kriminalitet, som en ’berikande’ multikultur har givit oss. Integrationen på senare år har varit noll och ingen. Mångkultur var något bra!

En stor del av Sveriges kommuner är konkursmässiga på grund av en orgie i utgifter för de senaste årens immigranter och ett sviktande skatteunderlag.

Vården är överbelagd och akutmottagningar brakar ihop – i synnerhet under helger. Tandvården blir allt dyrare och köerna är månadslånga, eftersom vi på senare år har låtit utomstående gå före.

Skolan håller på att haverera av trycket från en invasion av ’ensamkommande’ och andra med bristfällig integration i bagaget, människor som saknar alla möjligheter att följa med i svensk undervisning.

Men det har vänt och det finns en sjukdomsinsikt. Vi märker de små stegens tyranni. Ibland blir vi kanske överkänsliga – som i fallet med julvärden Mörck – men det är viktigt att vara på sin vakt mot hjärntvätten. Även delar av vänstern tycks lyckligtvis ha vaknat. För vad det nu är värt.

Så fortsätt att vaka och uppmärksamma! Fundera på konsekvenser! Var inte rädd att påtala tokigheter! Nu gäller det att inte somna om!!!

Christopher Jarnvall


Nyhetsbyrån – Nota Bene behövs i ett mediebrus och nyhetsflöde som alltmer kommit att präglas av värderingar och känslor. Vi har skapat NB för att göra urvalet av nyheter på sådana områden som är viktiga för samhällets uppbyggnad och fortlevnad.

Chefredaktör: Christopher Jarnvall
Ansvarig utgivare: Christopher Jarnvall
Kontakt: [email protected]
Curiositas AB © 2021