NB Nyhetsbyrån

”Den djupa staten” möter hårt motstånd från Trump

Ingen samverkan mellan Trump och Ryssland i valet 2016 visar ny rapport

swedberg

- Publicerad 2020-08-07

I en exklusiv intervju som sändes den 2020-05-24, berättade president Trump för Sharyl Attkisson att han tror att han kan dränera träsket av den Djupa Staten i Washington.

Om det fortsätter som det går, har jag en chans att bryta sönder den Djupa Staten. Det är en ond grupp människor

I intervjun som sändes i maj uttalade den amerikanska presidenten Donald Trump sin avsikt att bryta upp det så kallade ”djupa träsket” med hjälp av bland annat hans tillförordnade chef för den nationella underrättelsetjänsten, Richard Grenell.

När han talade om ”Full åtgärd med Sharyl Attkisson” föreslog Trump att Grenell genomför vad några av hans tidigare tjänstemän inte förmådde, utan att gå in på några detaljer.

Om det fortsätter som det går, har jag en chans att bryta sönder den Djupa Staten. Det är en ond grupp människor.

Presidenten hänvisade också till sin önskan att se justitieministeriet väcka åtal mot före detta Obama-administrationens tjänstemän.

Innan intervjun har Trump anklagat Barack Obama för att försöka skada sitt presidentskap och hänvisade det flera gånger till ”Obamagate.”

Andreas Swedberg

Relaterat
Wallenbergs Investor kontrollerar världens telekominfrastuktur


Nyhetsbyrån – Nota Bene behövs i ett mediebrus och nyhetsflöde som alltmer kommit att präglas av värderingar och känslor. Vi har skapat NB för att göra urvalet av nyheter på sådana områden som är viktiga för samhällets uppbyggnad och fortlevnad.

Chefredaktör: Christopher Jarnvall
Ansvarig utgivare: Christopher Jarnvall
Kontakt: christopher@jarnvall.se
Curiositas AB © 2021