NB Nyhetsbyrån

”Den Sakkunnige”

2020 04 17 Bok

Christopher Jarnvall

- Publicerad 2020-04-17

”Den Sakkunnige – en verklig historia” av Carl Berg, Lava Förlag 2020. Det pågår mycket bakom kulisserna, under ytan eller hur man nu vill uttrycka sig. Det som ser ut att vara på ett visst sätt, förhåller sig på ett helt annorlunda vis. Så är det inte minst i politiken – i svensk som överallt. Pseudonymen Carl Berg har skrivit om Sverige bortom alla snygga politiska fraser. Bortom alla våra föreställningar.

”Den Sakkunnige” sitter där han sitter. Jo, det är nog ofta en han. År efter år. Han går inte vidare i någon karriär, men sitter säkert i sadeln där han befinner sig. Han vet för mycket om allt och alla för att någon skall vilja skaka om hans tillvaro. Han vet allt, han ser allt… Så passa dig!

Det handlar om ett cyniskt maktspel, ett sätt för Sverige att verka i världen. För detta är en riktig värld av riktiga människor. Och skall Sverige klara sig, måste vi också vara riktiga – inte falla tillbaka på önsketänkande och idealism. Det finns inget utrymme för detta i en värld, där man slåss för sin överlevnad.

Det handlar om Sverige, om Boforsaffären, statsministermord, affärer med diktaturer, samverkan med främmande underrättelsetjänster… ”Den Sakkunnige” har sitt finger med i spelet överallt. När jag läser den kommer jag att tänka på flera personer i departementens korridorer, som jag har stött på under åren. Ingen nämnd och ingen glömd. Kanske döljer de sig alla bakom Carl Berg…

Läs den, så får du fundera själv. Jag kan lova dig, att tankarna sätter igång och snurrar.

Christopher Jarnvall


Nyhetsbyrån – Nota Bene behövs i ett mediebrus och nyhetsflöde som alltmer kommit att präglas av värderingar och känslor. Vi har skapat NB för att göra urvalet av nyheter på sådana områden som är viktiga för samhällets uppbyggnad och fortlevnad.

Chefredaktör: Christopher Jarnvall
Ansvarig utgivare: Christopher Jarnvall
Kontakt: christopher@jarnvall.se
Curiositas AB © 2021