NB Nyhetsbyrån

Dyrare att köra elbil än bensinbil

24B4F8BB-60CA-45D9-AFD5-E86D254915F1

Christopher Jarnvall

- Publicerad 2021-12-02

När elpriserna rusar i höjden som nu, blir det dyrare att ladda och köra elbilen än att tanka och köra med sin bensin- eller dieselbil. Det kan kosta dubbelt så mycket att köra en mil med elbilen jämfört med en bensinbilen. Dagens PS har gjort en bra uppställning.

Vissa dagar – som i fredags eller i måndags – kan det kosta 500 kronor istället för runt en hundralapp att ladda bilbatteriet fullt. Att då köra en mil med elbil kan kosta runt 20 kronor istället för hälften så mycket med en bensinbil.

Sverige befinner sig i en energikris, som är förorsakad av omställningen till framför allt vindkraft. Miljöpartiet har varit pådrivande, men konsekvensanalysen har uteblivit. Och det kommer även att dröja innan vi har elbilar med kapacitet nog att klara av behoven, om man bor ute på landet.

Christopher Jarnvall

Lyssna till samtalet:


Nyhetsbyrån – Nota Bene behövs i ett mediebrus och nyhetsflöde som alltmer kommit att präglas av värderingar och känslor. Vi har skapat NB för att göra urvalet av nyheter på sådana områden som är viktiga för samhällets uppbyggnad och fortlevnad.

Chefredaktör: Christopher Jarnvall
Ansvarig utgivare: Christopher Jarnvall
Kontakt: [email protected]
Curiositas AB © 2021