NB Nyhetsbyrån

Elbilar stoppade trafiken i snökaoset

EA496FE9-7F2D-464D-B03C-305C13A0E184

Christopher Jarnvall

- Publicerad 2021-12-04

Under veckans snökaos på västkusten var det flera elbilar som behövde bogseras, då de inte hade någon laddning kvar när vägarna efter flera timmar öppnade. Ovana förare och elbilarnas sämre prestanda i kylan blir allt tydligare i trafiken. Det rapporterar SVT.

”Vi fick meddelande från polis och bärgare att det var ett antal elbilar som måste bogseras bort då de inte kunde köra därifrån trots att vägen var fri.” Det säger Trafikverkets presschef Bengt Olsson.

Problemen med elbilarnas bristande tålighet i kyla märktes tydligt i snöovädret, eftersom det har tillkommit många nya elbilar på vägarna jämfört med tidigare.

På Trafikverket menar man, att de bilar som drivs enbart av el behöver ha funktioner för att möta de tillfällen då batteriet, som bilen behöver för att köra,  laddar ur.

Fredrik Sandberg, redaktör för tidskriften Elbilen, menar att det främst handlar om att förarna inte är vana vid att det krävs mer planering och marginal om man kör elbil under den kalla vintern.

”Fyrtio procent av dem som kör elbil idag har inte kört på vintern tidigare.” Det säger Sandberg.

Christopher Jarnvall

Bild: Skärmdump SVT


Nyhetsbyrån – Nota Bene behövs i ett mediebrus och nyhetsflöde som alltmer kommit att präglas av värderingar och känslor. Vi har skapat NB för att göra urvalet av nyheter på sådana områden som är viktiga för samhällets uppbyggnad och fortlevnad.

Chefredaktör: Christopher Jarnvall
Ansvarig utgivare: Christopher Jarnvall
Kontakt: [email protected]
Curiositas AB © 2021