NB Nyhetsbyrån

En Gin & Tonic efter veckans slit

5BF37886-82B2-48A8-AA49-C7FF89527361

Christopher Jarnvall

- Publicerad 2023-01-27

Så, då kan man äntligen få luta sig tillbaka och ta en fredagsdrink efter en välfylld vecka med väl förrättat värv. Fredagsdrajjan är förstås legio – men ikväll blev det faktiskt en GT!

Gin & Tonic – eller förkortat GT – skall ha uppfunnits av britterna i tropikerna på 1800-talet. Där behövde man ofta inta kinin för att motverka malarian som härjade.

Kinin är beskt att dricka som det är, därför blandades det ut med vatten, socker och citron, samt den ranson gin som ingick i soldaters och sjömäns lön. Själv får jag köpa min på Systembolaget. London Dry Gin – ”Beefeater” blev det ikväll.

Hur stor del Gin skall man ha? De flesta brukar väl blanda ungefär en del Gin och två delar Tonic. För egen del är jag mer sparsam med Gin. Detta är en typ av drink som kan vara litet förrädisk… Men glöm inte citronskivan!

Skål och god helg!

Christopher Jarnvall


Nyhetsbyrån – Nota Bene behövs i ett mediebrus och nyhetsflöde som alltmer kommit att präglas av värderingar och känslor. Vi har skapat NB för att göra urvalet av nyheter på sådana områden som är viktiga för samhällets uppbyggnad och fortlevnad.

Chefredaktör: Christopher Jarnvall
Ansvarig utgivare: Christopher Jarnvall
Kontakt: christopher@jarnvall.se
Curiositas AB © 2021