NB Nyhetsbyrån

En god bärs till Chorizon

1116E646-30F5-4F23-9C47-C98B14B5A1DA

Christopher Jarnvall

- Publicerad 2021-11-19

En fredagkväll när man är trött efter veckan är det gott att öppna en öl och laga litet mat medan man smuttar. Det släcker törsten och är inte så uppfordrande som att öppna en flaska vin.

Mitt ”fredagsmys” idag blev kryddig Chorizo med litet tillbehör – bland annat en potatisgratäng. Jag funderade först på ett litet mer lantligt spanskt vin – men bestämde mig sedan för att ta en öl till maten.

Annars kan de litet enklare – ”grövre” – spanska vinerna vara riktigt bra till en kryddig korv, som annars fullständigt skulle döda smaken på ett finvin. Många av er minns säkert Vino Tinto, som fanns kvar till en bit in på 2000-talet i Systembolagets sortiment. Utmärkt till kryddig korv!

En lager blir också utmärkt till, kan jag säga. Annars tycker jag mycket om tyska ”veteöl”, litet grumligt och skummigt.

Ikväll blev det en enklare ”spansk” måltid. Och vet ni vad jag drack till? Inget finöl, kan jag säga: Folköl från Pripps, 2,8 procent… Jo, litet antiklimax, men gott till maten. Skål och trevlig fredagkväll!

Christopher Jarnvall


Nyhetsbyrån – Nota Bene behövs i ett mediebrus och nyhetsflöde som alltmer kommit att präglas av värderingar och känslor. Vi har skapat NB för att göra urvalet av nyheter på sådana områden som är viktiga för samhällets uppbyggnad och fortlevnad.

Chefredaktör: Christopher Jarnvall
Ansvarig utgivare: Christopher Jarnvall
Kontakt: [email protected]
Curiositas AB © 2021