NB Nyhetsbyrån

Ett riktigt fint italienskt vin till köttet!

9C0BA7E3-4B95-42FC-8A1F-54374BAF58AF

Christopher Jarnvall

- Publicerad 2022-07-15

Fredag igen – då blir det fredagsdrajja så klart. I kvällssolen, som tittade fram mellan dagens skurar denna ostadiga för att inte säga blöta sommar. Den skall väl inte Miljöpartiet och dess vapendragare lyckas göra om till ”klimatkatastrof”…

Sedan blir det grillen i aftonsolen. En fin bit vildsvin litet lagom grillat och potatisgratäng till det. Och sedan ett bra italienskt vin från källaren! Vildsvin och Italienvin hör samman!

Ett Barolovin hittade jag! Giovanni Rosso, 2016, från Piemontes odlingar. Kryddigt med litet tobak och jordgubbar, faktiskt. Strävheten ligger på ”klockan elva” i Systembolagets klassning. Litet dyrare än vanligt, men ett finvin som heter duga: 329 kronor (nummer 93103).

Jag drack tacksamt mitt vin och åt min filet, som en riktig italienare. Vinet var bra, men det hade utan vidare kunnat ligga ett antal år ytterligare. Fem år, säkerligen. Så här skall livet vara i Sverige en julikväll!

God helg!

Christopher Jarnvall


Nyhetsbyrån – Nota Bene behövs i ett mediebrus och nyhetsflöde som alltmer kommit att präglas av värderingar och känslor. Vi har skapat NB för att göra urvalet av nyheter på sådana områden som är viktiga för samhällets uppbyggnad och fortlevnad.

Chefredaktör: Christopher Jarnvall
Ansvarig utgivare: Christopher Jarnvall
Kontakt: christopher@jarnvall.se
Curiositas AB © 2021